Indlæg fra sponsorer :

 Se på Facebook

I Madsen Byg støtter vi lokal sport og kultur.
Derfor har vi set det naturligt, at gentegne et solidt sponsorat i Kulturperlen v/ Poul Hornshøj som gør et kæmpe arbejde for kulturen i vores by.
Vi er igen i år én af de 4 hovedsponsorer, når der i august afholdes Nostalgi Festival på friluftsscenen.

Det er mere end nogensinde vigtigt, at vi som borgere og i erhvervslivet støtter op om sports- og kulturlivet. Ellers risikerer vi, at ingen af delene er der mere, når Corona’en har sluppet taget i os.

Madsen Byg - en stærk medspiller -

 Færrest besøg i 25 år: Her er Kulturperlens ven, som   betalte musikken

Selv om vejret ikke var godt, kunne Kulturperlens formand Poul Hornshøj (til venstre) sagtens holde varmen. ?Det var en ven af Kulturperlen, Aksel Nørgaard (til højre), der betalte Birthe Kjærs koncert. Fotos: Morten Stricker

Erhvervsmanden Aksel Nørgaard betalte for musikken, da Kulturperlen holdt koncert i anlægget. »Han er en rigtig god ven,« siger formanden.

ANNONCE

Da Kulturperlen onsdag aften holdt koncert med Birthe Kjær og Handplugged Party Band, var det foran det laveste antal publikummer i 25 år. Regnen væltede ned hele dagen, og det var - sandsynligvis - årsagen til, at kun cirka 400 dukkede op i Lystanlægget.

Der var længere mellem publikum end tidligere ?til Kulturperlens koncerter. Poul Hornhøj ?vurderer, at det var det laveste antal i 25 år.

Alligevel kunne formand for Kulturperlen Poul Horshøj fint holde varmen.

»Det varmer helt utroligt, at vi har sådan en ven, der gør det muligt. Uden hans tilstedeværelse, så havde Kulturperlens arrangementer set helt anderledes ud,« siger han og henviser til erhvervsmanden Aksel Nørgaard, der onsdag aften havde betalt godt 100.000 kroner - udover sit normale sponsorat - som Birthe Kjær og partybandet skulle have for at spille i anlægget.

Poul Hornshøj sammenligner Aksel Nørgaard med den »rige onkel«, som mange fodbold- og håndboldklubber drømmer om at have som mæcen.

Og Aksel Nørgaard er glad for Kulturperlen.

»Jeg synes, at Kulturperlen gør en stor indsats for, at der sker noget i byen. De trækker mange mennesker til, det er billigt, så alle kan være med, og alle går glade hjem, når de har hørt noget godt musik i anlægget. Det kan man da kun være glad for,« siger Aksel Nørgaard, der blandt andet ejer Nordvestjysk Galvanisering, andele i andre industri-virksomheder og flere erhvervsejendomme. Og i november købte han også ejendommen Stubberkloster.

Kan bedre lide Kulturperlen

Selv om Aksel Nørgaard havde betalt godt 100.000 kroner for aftenens musik, var det ikke fordi, Birthe Kjær stod på scenen.

»Jeg kan godt lide hendes musik, men jeg kan bedre lide Kulturperlen og de ting, der foregår i Lystanlægget. Det er lidt tilfældigt, at det lige er aftenen, hvor Birthe Kjær kommer,« siger han.

Aksel Nørgaard er også formand for Nordea-Fonden, der i mange år har været sponsor for Kulturperlen.

»Men der har vi besluttet, at give lidt mindre og bruge pengene andre steder. Derfor synes jeg, det er passende, at andre - som jeg selv - giver lidt mere,« siger han.

Udover støtte til Kulturperlen er Aksel Nørgaard også sponsor i Musikteatret. Men han mænger sig ikke med andre erhvervsledere, der går til håndbold i Gråkjær Arena.

»Det siger mig overhovedet ikke noget. Jeg er meget glad for seksdagesløb og sponserede dengang, der blev kørt seksdagesløb i Herning, men det er desværre en del år siden, at det sidst har været i Jylland,« siger Aksel Nørgaard.

Kulturperlens næste arrangement i Lystanlægget er 1. juli, hvor Back Seat og På Slaget 12 spiller. Og der vil Aksel Nørgaard også være der.

»Jeg kommer, så tit jeg kan.«

Og der er da heller ikke planer om, at han skal betale mere af musikken i år.


Færchfonden giver én million kroner til ny scene:

Jagter tre store musiknavne til at indvie projektet.

Poul Hornshøj med fremtiden i hånden og og fortiden i baggrunden. Tegningen viser den nye træscene, og i billedrammen bag ham ses nogle af de største navne, der har besøgt Lystanlæggets friluftsscene gennem tiderne, såsom Suzi Quatro, Bonnie Tyler og Shakin' Stevens. Foto: Palle Brændsgaard

- Jeg har nu aldrig været i tvivl om, at vi nok skulle nå i mål. Nu er vi bare klar som aldrig før, siger Kulturperlens formand om ny scene til 4,6 millioner kroner.

14 dec. 2020 kl. 19:21

Holstebro: Næste efterår rives den gamle scene ned, og i foråret 2022 står en ny klar - med Rod Stewart, Cliff Richard eller John Fogerty på den.

Det er Kulturperlens plan, og indtil videre kan man blot konstatere, at de ambitiøse planer har holdt vand: Først med nye opholdsfaciliteter og næste skridt i form af en scene til 4,6 millioner kroner.

Færchfonden har nu givet én million kroner til foretagendet.

- Der er mange årsager til, at vi gerne vil støtte så fint et projekt. For det første, fordi der er tale om ildsjæle, der med deres gode og stærke kræfter gør en kæmpe forskel, men også for at støtte op om - som vi så under corona-nedlukningen - at andre aktører som Dansk Talentakademi bruger Lystanlægget og de faciliteter, der vil komme, siger projektchef hos Færchfonden, Hanne Torp Brodersen.

Den nye scene

Der skal bygges en ny træscene  - otte til ti meter i højden, og med en scenebredde på 24 x 18 meter. Der bliver plads til et backstage-område (noget, der ikke er i dag) samt rum til eksempelvis mixere og anden teknik, så der ikke skal slås et telt op hver gang.

Derudover vil man have to fladskærme ved scenen samt mere lys og videoovervågning (sceneområdet har flere gange været ramt af hærværk).

Prisen bliver i alt på 4,6 millioner kroner. Færchfonden har netop givet én million kroner, og Holstebro Kommune er ansøgt om 2,25 millioner kroner til etablering af ny bagscene, lyd- og lystårn og en modernisering af toiletfaciliteter til publikum.

Holstebro Kommune har allerede lovet at give halvdelen af beløbet, og dermed mangler Kulturperlen nu kun at indsamle i omegnen af 1,3 millioner kroner.

- Vi har altid haft et fint partnerskab med Kulturperlen, og samtidig syntes vi, at det var flot, at Holstebro Kommune i en i forvejen svær tid viser et engagement i projektet, siger Hanne Torp Brodersen.

- Vi oplevede en Færchfonden, som var utroligt lydhør over for det, vi kom med, og at de nu støtter betyder så meget for os ildsjæle. Det giver megen glæde og lyst til at trække i arbejdstøjet for at besøge erhvervslivet og sikre den sidste del af beløbet - støtten gør det arbejde nemmere for os, siger formand for Kulturperlen, Poul Hornshøj og tilføjer:

-  Jeg har nu aldrig været i tvivl om, at vi nok skulle nå i mål. Nu er vi bare klar som aldrig før, men der ligger et stykke arbejde foran os, og det er vi klar til - om det så betyder, at jeg må male om natten i stedet, ler Poul Hornshøj, hvis civile job er maler.

Del siden